Dit zijn de vijf beste albums van 2021

Het jaar 2021 was wederom een jaar dat getekend werd door de corona-pandemie. Na rondvraag binnen ons team, was het wat ons betreft ook een mager muzikaal jaar. Veel artiesten houden hun opgenomen muziek nog even op de plank, reikhalzend uitkijkend naar ‘the grand opening’ die hopelijk nog volgt na de afgelaste ‘summer of love’ van 2021. Het kostte ons grote moeite om een lijst met de beste albums van 2021 samen te stellen, waardoor we het uiteindelijk bij 5 stuks laten. Zien we een belangrijk album over het hoofd dat we absoluut moeten luisteren? Laat het ons weten!

Dit zijn de beste albums van 2021 volgens team Thunder Agency:

Dit zijn de vijf beste albums van 2021 volgens Thunder Agency

Bruno Mars, Anderson Paak., Silk Sonic – An Evening With Silk Sonic

bruno mars, Anderson paak, silk sonic beste albums van 2021

Er zijn weinige goede zaken naar boven gekomen in deze corona-crisis, maar als we dan toch eentje moeten kiezen dan is het deze. Het wonderverbond tussen supersterren Bruno Mars en Anderson Paak. ontstond tijdens de eerste lockdown. De heren kende elkaar al van de tour van Bruno Mars, waar Paak. in het voorprogramma speelde. Het album Silk Sonic is een ode aan de gladde lovesongs van de jaren ’70 en zelfs funkmeister Bootsy Collins maakt zijn opwachting. ‘Leave The Door Open’ en ‘Skate’ waren al regelmatig op de radio te horen. Onze voorspelling is dat ook ‘Fly As Me’ de single-status krijgt. Het album staat boordevol grappige oneliners, dubbelzinnigheden en knipogen (“you smell better than a barbecue”), maar is bovenal: silk sonic smooooooth.

 

Purple Disco Machine – Exotica

beste albums van 2021: purple disco machine - exotica

Het vorige album van Purple Disco Machine stamt uit 2007 en was met de hit ‘Body Funk’ de kick-off van een nieuwe fase in zijn toch al niet onverdienstelijke carrière. De Duitser heeft sindsdien een eigen plek uitgekerfd in de house-scene met een ongeëvenaarde sound die zich het beste laat omschrijven als een mix tussen disco, italo disco, house en radio pop. ‘Hypnotized’ is de grootste hit van dit album, maar die stamt al uit 2020. ‘Fireworks’, in samenwerking met New Yorkers ‘The Knocks’, haalde dit jaar de radio. Hier en daar klinkt het album wat geforceerd (zoals de cover Don’t Stop), maar nummers als Dopamine, Money Money en Loneliness maken dat meer dan goed. En voor de échte fans is er inmiddels ook een gemixte clubversie van het album uitgebracht: Club Exotica.

 

SG Lewis – Times

beste albums van 2021: sg lewis - times

De Britse producer SG Lewis lanceerde zijn debuutalbum ‘times’ in februari van dit jaar en kon onmiddellijk een van de beste albums van 2021 op zijn naam schrijven. Dit 10 tracks tellende debuut leent invloeden uit disco, dance en pop en borduurt voort op de songs die zijn fans al van hem kennen. Als één van de hotste namen van het moment strikte hij CHIC-voorman Nile Rodgers, de Zweedse zangeres Robyn en R&B superster Lucky Daye voor samenwerkingen. Het album ‘times’ is heus niet alleen voor de dansvloer geschikt, maar ook een prettige luisterervaring voor de liefhebber van dance, pop en disco.

 

Little Simz – Sometimes I might be introvert

little simz heeft een van de beste albums van 2021

De Engelse Little Simz geldt al langere tijd als één van de head turners onder de muziek critici en met het album ‘Sometimes I Might Be Introvert’ kan ze het ‘one to watch’-brandmerk definitief van zich afschudden en met trots zichzelf een gevestigde artiest noemen. Als één van hipho’sp interessantste namen van het moment levert wederom een dijk van een album af, met veel orchestrale invloeden en uitstapjes naar neo soul en r&b. ‘Sometimes I Might Be Introvert’ is een luisterervaring van begin tot eind en wat ons betreft met recht één van de beste albums van 2021 te noemen.

 

Adele – 30

adele 30 is een van de beste albums van 2021

Er zijn weinig releases waar zo reikhalzend naar uit werd gekeken als het nieuwe album van Adele. Als één van de grootste artiesten ter wereld trekt ze zich niets aan van de heersende wetten van het streaminglandschap en verkiest ze het maken van een album boven het uitbrengen van regelmatige singles, zoals tegenwoordig gebruikelijk is. Normaal het recept voor vergetelheid, maar niet als je stem van Adele hebt. Het grootste gedeelte van haar album is geschreven met haar vaste producer Greg Kurstin, maar er zitten ook enkele uitstapjes bij, waaronder een poppy song met Zweedse superproducers Max Martin en Shellback – bekend van Katy Perry tot The Jonas Brothers. Die song ‘Can I Get It’ voelt ook als de meest poppy song van een album dat invloeden kent uit jazz, soul en klassiek. Fun fact: ze kreeg Spotify zover om de shuffle-knop van de albums te verwijderen, zodat luisteraars de ervaring krijgen zoals het album bedoeld is. Dan ben je pas een grote.

 

Wat vind jij een van de beste albums van 2021? Stuur ons een mailtje, want we zijn benieuwd naar je feedback! Tijdens New Years Eve een thuisfeestje bouwen? Volg onze de Spotify playlist van ons disco-evenement Disco Tropicana, boordevol heerlijk dansbare disco, house & pop classics!