De 5 beste dance movies volgens Thunder Agency?

Of je nu een liefhebber bent van dance, elektronische of gewoon op zoek bent naar een vette film, deze hebben het állemaal. Van een legendarische club tot meeslepende verhalen over artiesten, we hebben de beste dance movies voor je op een rijtje gezet.

1. Zillion

Dé hit van afgelopen jaar! Een film in het teken van de legendarische Antwerpse club Zillion. Frank Verstraeten, de beroemde en beruchte eigenaar, creëerde zijn persoonlijke universum op het hoogtepunt van het discotheken-tijdperk in België.

Zillion is exclusief te bekijken via Amazon Prime.

2. Berlin Calling

Een van de meest besproken dancefilms van de afgelopen jaren. Berlin Calling (met niemand minder dan Paul Kalkbrenner in de hoofdrol) vertelt het verhaal DJ Ickarus. Een top-DJ die door zijn heftige leven vol drank & drugs plotseling te maken krijgt met een zenuwinzinking. Een bijzondere film met misschien nog wel betere soundtrack.

3. It’s All Gone Pete Tong

It’s All Gone Pete Tong is een van dé dancefilms die je gezien moet hebben. Frankie Wilde is een top-dj op Ibiza die geniet van het wilde leven dat erbij hoort, maar dan wordt hij plotseling doof. Legendarische film, mét gastrollen van Carl Cox, Tiësto, Paul Van Dyk en de echte Pete Tong.

4. Studio 54

Zeg ‘disco’ en je zegt Studio 54. Deze club in New York groeide uit tot één van de grootste merken ter wereld – terwijl het maar 3 jaar bestaan heeft. Deze film uit 1998 vertelt het verhaal van Shane die kennismaakt met de hedonistische discocultuur die leefde rondom deze discotheek. Eigenlijk best een slechte film (maar liefst 2 acteurs werden genomineerd voor een Razzie Award als slechtste acteurs) maar wij hebben nu eenmaal een zwak voor alles wat met disco te maken heeft.

5. 24 hour party people

Een speelfilm gebaseerd op de bijzondere muziekscene van Manchester, specifiek de scene die rondom het legendarische Factory Records hing. Zeg je dat niets, denk dan aan Joy Division, New Order en de legendarische discotheek The Hacienda, een van dé eerste discotheken in Europa waar housemuziek een voet aan de grond kreeg. Film afgekeken? Lees dan vooral ook het boek How Not To Run A Club.

 

Heb je je keuze kunnen maken of ga je ze allemaal kijken met een flinke bak popcorn? We hopen in ieder geval dat we je hebben kunnen inspireren om te genieten van dance op het witte doek. Heb je zelf nog tips of vind je dat er écht iets ontbreekt in onze top 5? Laat het ons weten via Instagram!