Samen voor een onvergetelijk festival: Thunder Agency en Op Dreef Festival

Er komt nogal wat op je af als organisator van een festival. Maandenlang werk je toe naar één moment. Alles moet kloppen: van vergunningen tot infrastructuur, van marketing tot het boeken van artiesten: alles moet geregeld worden, vaak voor één heel weekend.

Zeker bij organisaties met een klein team kan de werkdruk oplopen zodra de eerste deadlines in zicht komen. Een oplossing kan zijn om het team aan te vullen met kennis en ervaring van buitenaf. Veel organisatoren werken al met professionals voor de productie, horeca en marketing. Op Dreef Festival, het populaire tweedaagse festival in Reuver, kiest ervoor om voor het boeken van de artiesten line-ups Thunder Agency in de arm te nemen.

Hitmachine-DJ’s, snelgebekte rappers en genadeloze techno grootheden

Op Dreef Festival is al sinds 2013 actief als een van dé Limburgse festivals op het gebied van dance, pop en urban. Een wonderland voor volwassenen waar je al dansend de weg kwijtraakt en al proostend van area naar area rolt. Denk aan hitmachine-DJ’s, snelgebekte rappers, opzwepende house sterren, genadeloze techno grootheden, en nog veel meer. Als vaste waarde in het Limburgse festivallandschap verhuisden ze in 2019 van de Maasplassen in Roermond naar een nieuw festivalterrein in Reuver, met de wens om hier verder door te groeien op het gebied van podia, artiesten, line-ups en bezoekersaantallen.

De samenwerking met Op Dreef Festival

Al enkele jaren werkt Op Dreef Festival samen met Thunder Agency. Wat begon met het hosten van een succesvolle Disco Tropicana-stage, groeide uit tot een samenwerking waarbij Thunder Agency als boeker optreedt namens het festival. Thunder Agency vraagt bij agencies en artiestenmanagers artiesten op, onderhandelt over gages en denkt mee over de groei van de line-up op de lange termijn. Een goede programmering is nu eenmaal een essentieel onderdeel voor het succes van een festival.

Glenn Soentjens (organisatie Op Dreef Festival): “We hadden dit jaar de nadrukkelijke wens om het programma uit te breiden met bekendere namen en live-artiesten. Dit betekent nogal wat voor de organisatie. Niet alleen zijn de gages van live-artiesten vaak hoger, ook heeft het productioneel gevolgen voor de technische wensen en podia.”

“In Thunder Agency vinden we een waardevolle sparringpartner, die met line-up voorstellen komt, het budget bewaakt, onderhandelt met managementbureaus over de beste prijzen en nadenkt over de marketingwaarde van een artiest.”

Een line-up met bekende artiesten en de sterren van morgen

Op Dreef Festival is er trots op dat ze al jaren opkomende acts boeken die later doorbreken bij het grote publiek. Die waarde willen ze niet verliezen. Aan de andere kant willen ze ook groeien in hun programmering door bezoekers te laten genieten van gevestigde namen. De oplossing is dit jaar gevonden in een line-up met gevestigde namen als Ronnie Flex, Paul Elstak en Housequake, maar ook opkomende namen als Jengi (bekend van de TikTok-hit Bel Mercy), goudenplaat-rapper KATNUF, live house-act LoMalo en meme-techno koning Natte Visstick.

En dan lichten we alleen maar enkele toppers uit van de mainstage. Ook bij andere stages kan de bezoeker zijn hart ophalen. Meer dan 70 artiesten zijn geboekt over 4 verschillende podia. Van house tot disco, van r&b tot hiphop, en voor de eerste keer een volledige area toegewijd aan hard techno: de line-up van Op Dreef Festival biedt voor ieder wat wils. Aan entertainment, attracties, een heerlijk randprogramma en talloze foodtrucks om je vingers bij af te likken is ook geen gebrek. De editie op 27 en 28 mei 2023 wordt er dan ook écht een voor in de boeken.

Over Thunder Agency

Thunder Agency is al meer dan 10 jaar actief in de dance scene en helpt poppodia, clubs, festivals en organisaties met nightlife advies, conceptontwikkeling en het programmeren van events. Door het inschakelen van Thunder Agency krijg je als festivalorganisator niet alleen toegang tot de expertise en kennis van ons boekingskantoor, maar het bespaart je ook veel tijd, stress en onderhandelingen. Zo kun jij je richten op dat waar je het allerbeste in bent: het organiseren van een fantastisch creatief festival waar de passie vanaf spat.

Nieuwsgierig geworden naar wat Thunder Agency voor jouw festival zou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.