Samenwerking tussen Poppodium VOLT en Thunder Agency

Het versterken van de nachtscene in Sittard

Poppodium VOLT en boekingskantoor en nightlife-adviesbureau Thunder Agency bundelen al anderhalf jaar hun krachten om het nachtaanbod van dit poppodium in hartje Sittard te verstevigen. Deze samenwerking heeft geleid tot een diversificatie van het muzikale aanbod van de locatie, met name op het gebied van elektronische (dance)muziek. Thunder Agency neemt hierbij de functie van ‘nachtprogrammeur’ waar.

Een uitdaging voor poppodia

Het is een vraagstuk waar meer poppodia mee worstelen: hoe maak je een goede danceprogrammering als elektronische (dance)muziek niet in het DNA van de organisatie zit? En dat terwijl dancemuziek steeds meer onderdeel is van de muziekcultuur onder jongeren. Thunder Agency springt bij met jarenlange ervaring en werkt bij diverse clubs, festivals en poppodia mee als nachtprogrammeur, adviseur en sparringpartner op het gebied van nightlife en elektronische muziek.

Sinds de start van de samenwerking heeft Thunder Agency bijna wekelijkse avonden met elektronische muziek ingevuld met diverse danceartiesten en evenementen. Dit heeft niet alleen nieuwe muziekliefhebbers naar VOLT gebracht, maar ook bijgedragen aan de diversificatie van het muzikale aanbod in de regio, doordat genres als techno, house en nostalgie een vaste plek kregen in de nachtprogrammering.

Dankzij deze samenwerking, waarbij Thunder Agency niet alleen heeft geholpen bij het programmeren van dance-evenementen, maar ook marketinginzichten en expertise op het gebied van elektronische muziek aanbiedt, kan VOLT zich blijven concentreren op hun specialiteit: het boeken van livemuziek, met name in pop- en rockgenres.

Programmamakers en gatekeepers

De samenwerking heeft genres als techno, nostalgie-evenementen, house en disco opnieuw geïntroduceerd in het poppodium. Dit heeft niet alleen het muzikale aanbod van VOLT verrijkt, maar heeft ook een bredere groep bezoekers aangetrokken. Aangezien de gemiddelde discotheekbezoeker een hoger bedrag uitgeeft tijdens een uitgaansavond, versterkt dit ook de begroting van de organisatie in het algemeen. Daarnaast fungeert Thunder Agency ook als gatekeeper voor externe (dance)organisaties die de locatie willen afhuren. Dankzij hun uitgebreide netwerk en expertise hierin kan Thunder Agency organisaties selecteren op basis van kwaliteit en relevantie, zodat VOLT zich niet hoeft bezig te houden met het beheer van aanvragen.

Een oplossing voor poppodia

Deze succesvolle samenwerking tussen Thunder Agency en VOLT roept mogelijkheden op voor andere poppodia met vergelijkbare uitdagingen. Als jouw poppodium behoefte heeft aan expertise in het programmeren van elektronische muziek of het beheren van aanvragen voor evenementen, kan Thunder Agency de oplossing zijn. Neem vandaag nog contact op om te ontdekken hoe onze diensten en ervaring jou kunnen helpen om de muzikale horizon van jouw locatie te verbreden.

Meer weten? Neem contact met ons op!