Muzikanten van Prince werken mee aan release Disco Tropicana

Het Limburgse discomuziek-label Disco Tropicana viert haar eerste verjaardag en tiende release met een bijzondere plaat: een remix van een nummer van Zweeds/Amerikaanse funkband The Neon Romeoz, bewerkt door de Amsterdamse producer The Groove Supplier. Hieraan werkten bandleden van Prince én een van de zangers van de bekende hit ‘Alcazar – Crying At The Discotheque’ mee.

The Groove Supplier mocht als één van de vaste leden van het Disco Tropicana-collectief ook al de eerste release van het label voor zijn rekening nemen. Deze song ‘The Light’ werd wereldwijd opgepikt door funk- en discoliefhebbers en haalde onder andere Gerard Ekdom’s show op Radio 10 en de dagelijkse rotatie op radiostation Sublime FM. Nu stuitte hij op een nummer van de Zweedse band The Neon Romeoz en vroeg hun om toestemming deze te bewerken tot een eigentijdse remix, geschikt voor de dansvloeren van Disco Tropicana. Dat mocht, en High Class Lover (The Groove Supplier Remix) was geboren.

Bandleden van Prince en Alcazar

The Neon Romeoz is een Zweedse superfunk band die regelmatig met bekende gastmuzikanten muziek opneemt. Zo werkten ze op deze plaat ‘High Class Lover’ samen met de Amerikaanse muzikant St Paul Peterson, die eerder bekendheid verwierf met een gastrol in de film Purple Rain en als één van de vaste bandleden van Prince optrad. Ook de Amerikaanse gastmuzikant Jason Peterson DeLaire werkte eerder samen met o.a. Prince en Michael Bolton. Daar houdt de sterrenbezetting echter niet op, want Andreas Lundstedt, bekend van de wereldhit ‘Alcazar – Crying At The Discotheque’, verzorgt een gastbijdrage aan deze release. De kers op de taart komt van The Groove Supplier die al deze invloeden samenvat in een opzwepende elektronische disco remix.

Festivalarea’s en muzieklabel

Disco Tropicana is een collectief van deejays, organisatoren en muziekproducers dat vanuit het Limburgse boekingskantoor Thunder Agency aangestuurd wordt. Ze specialiseren zich in het organiseren van nieuwetijdse disco-evenementen in poppodia en het ‘hosten’ van festival area’s. Zo kunnen bezoekers van Paaspop, Op Dreef Festival en Groove Garden Festival komend seizoen genieten van festivalstages met de muziek en aankleding van Disco Tropicana.

Centraal bij Disco Tropicana staat níet de oude discomuziek, maar juist nieuwetijdse dance en housemuziek met disco-invloeden. Onder de slogan ‘Disco Deserves Another Decade’, besloten ze tijdens de corona-dagen om ook een muzieklabel op te starten. In het wereldwijd bekende label ADA/Warner Music Benelux werd een distributiepartner gevonden en in januari 2022 lanceerde Disco Tropicana hun eerste plaat. De tiende release volgt één jaar later. Dit nummer, genaamd ‘The Neon Romeoz, Andreas Lundstedt – High Class Lover (feat. Jason Peterson DeLaire and St. Peterson) – The Groove Supplier Remix’ is via alle muziekstreamingdiensten te beluisteren en verkrijgbaar via downloadplatforms als iTunes en Beatport.